De voegen in het metselwerk moeten na verloop van tijd vernieuwd worden. Dit geschiedt door het uithakken van de voegen en het aanbrengen van nieuwe verdichte voegen.

Op een gegeven moment is het voegwerk zo aangetast dat het op is. Dat kunt u ook zien aan de kleur. Vooral aan de kant waar de regen voortdurend op staat trekt het water jaar na jaar in de steen en in de voeg. Ook door vorstschade gaat de kwaliteit van de gevel achteruit. Vertoont uw schoorsteen ernstige gebreken zoals slechte voegen, alg, mosvorming, vocht doorslag en scheuren? Dan is het renoveren van het voegwerk de enige oplossing.

Voeg en metselwerk

De kwaliteit van het voegwerk wordt bepaald door de hardheid. De hardheid wordt bepaald door de voorbereiding van de ondergrond, de samenstelling van de voegspecie en het type voeg. Zouten en zuren b.v. in de ondergrond daarentegen kunnen het uitharden zeer nadelig beïnvloeden (dit komt in de renovatie van oudbouw zeer regelmatig voor). De hardheid van voegwerk kan in de praktijk na uitharding gemeten worden met een voeghardheidsmeter.

Wanneer uw voegwerk in een slechte staat verkeerd, kan dit veel gevelproblemen veroorzaken. Veel voorkomende problemen zijn vochtdoorslag, mos -en algengroei en scheurvorming. Met het herstellen van uw oude voegwerk nemen wij u dus veel problemen uit handen.

voegen

Om de schoorsteenrenovatie kompleet te maken is het raadzaam de schoorsteen ten slotte te impregneren. Een geïmpregneerde schoorsteen houdt het vocht buiten maar is wel dampdoorlatend van binnen naar buiten toe. Verder wordt schoorsteen ongevoelig voor mos, alg en vuil. Ook wordt het kapotvriezen van stenen voorkomen. Een ander voordeel van impregneren is dat de isolatiewaarde van uw huis hoger wordt.

Ook voor vervangen van loodslabben bij de schoorsteen bent u bij ons op het juiste adres.
Als er lekkages van de schoorsteen afkomen kan hiervan ook de oorzaak zijn dat er door de jaren heen u lood is versleten en dat er in u lood scheuren zijn ontstaan waardoor er water door of langs u lood naar binnen loopt. Dit lost u op door het vervangen van u lood.

Voor nadere informatie kunt u bellen naar 0648178077. Om goed advies te kunnen geven, komen wij graag bij u langs, uiteraard geheel vrijblijvend.

 

Dakcoating - Dakcoating Kleuren - Voordelen Dakcoating -Werkwijze Dakcoating- Prijzen Dakcoating- Dak Reparaties en Renovaties - Oorzaken Dakschade- Dak Specialist - Dak Lekkage - Nokvorsten - Impregneren -Dakgoot Zink - Dak Lood -Gratis Dakinspectie - Dak Isolatie - Voegen Verwijderen -Schoorsteen Metselen - Schoorsteen Renovatie - Schoorsteenvegen- Rookkanaal Brandveiligheid- Flexibel Rookkanaal- Dubbelwandig Rookkanaal -Concentrische Rookkanalen - Enkelwandig Rookkanaal - Schoorsteen Camera Inspectie - Verwijderen Vogelnesten - Schoorsteenkappen - Firemaster Kap - Combimaster Kap - Spinner Turbo Kap - Rotorvent Kap- Regenkap - Rookkanaal Beschermen - Over Fadili Dakwerken en Schoorsteenveegbedrijf - Onze Tarieven - Afspraak Maken - Sitemap